ترید چیست؟ تریدر کیست؟
ترید چیست؟ تریدر کیست؟

ترید (Trade) یکی از اصطلاحات پرکاربرد در بازارهای مالی است. این عبارت به‌صورت تحت‌الفظی به‌معنای معامله یا معامله‌گری است؛ اما مفهوم و کارکرد حقیقی ترید چیست؟ ترید در بازارهای مالی به‌معنای خرید یک دارایی در کمترین قیمت و فروش آن با بیشترین قیمت و کسب سود از این اختلاف قیمت است. البته این تعریفی بسیار ساده از ترید است و این مفهوم پیچیدگی‌های بسیار بیشتری دارد.

 

ترید چیست؟

ترید (trade) به‌معنای خرید دارایی در قیمت کم و فروش در قیمت بالا و کسب سود از اختلاف قیمت است که مختص بازار ارزهای دیجیتال نیست و در همه بازارهای مالی (از جمله بازار سهام و فارکس) انجام می‌شود اما در بازار کریپتو (ارزهای دیجیتال) نیز روشی بسیار محبوب برای کسب درآمد است.

 

تفاوت ترید و سرمایه گذاری چیست؟

ترید و سرمایه‌گذاری هردو برای کسب سود از ارزهای دیجیتال کاربرد دارند. بااین‌حال، تفاوت آن‌ها در این است که سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال دارایی‌های خود را برای مدت طولانی از چندین ماه تا چندین سال نگهداری می‌کنند تا بعد از اینکه ارزش آن‌ها افزایش یافت، آن‌ها را بفروشند و به سود برسند. درواقع سرمایه‌گذار روی افزایش قیمت دارایی در بلندمدت حساب می‌کند، نه افزایش و کاهش لحظه‌ای.

این در حالی است که در ترید ارزهای دیجیتال، موقعیت معاملاتی فقط برای مدت کوتاهی حفظ می‌شود که می‌تواند از چند ثانیه تا چند هفته باشد. دلیلش این است که ارزهای دیجیتال نوسانات بالایی دارند و بازه صعودی و نزولی در آن‌ها می‌تواند بسیار کوتاه باشد.

در هر صورت، اگر قصد ترید یا سرمایه گذاری داشته باشید، نیاز به یک ای پی ثابت دارید تا بتوانید تحریم‌ها را دور بزنید.

 

تریدر کیست؟

همان‌طور که قابل‌حدس است، تریدر به شخصی گفته می‌شود که دارایی‌ها را در هر بازار مالی با هدف کسب سود از نوسانات قیمت خریدو‌فروش می‌کند. هدف هر تریدری این است که بتواند اوج قیمت را به‌درستی پیش‌بینی کرده و در آن قیمت بفروشد. همچنین با تشخیص درست کف قیمت، در همان قیمت اقدام به خرید کند. یک تریدر می‌تواند معاملات را برای خودش انجام دهد، یا اینکه از جانب شخص یا موسسه دیگری معامله کند.

 

ویژگی‌های یک تریدر موفق چیست؟

برخی از ویژگی‌های یک تریدر موفق را می‌توان این موارد دانست:

الف) داشتن برنامه ترید: منظور از پلن ترید یا برنامه ترید، نقشه‌ای بلندمدت است که باید در ذهن خود داشته باشید. این نقشه نشان می‌دهد که هدف شما از تریدکردن چیست، چه دیدگاهی نسبت‌به آن دارید، آیا به آن به‌عنوان یک شغل ثابت نگاه می‌کنید یا یک منبع درآمد کمکی یا یک ماجراجویی یا حتی یک تفریح، و در نهایت قصد دارید به چه نقطه‌ای برسید.

ب) داشتن استراتژی ترید: استراتژی ترید نسبت‌ به پلن ترید جزئی‌تر و دقیق‌تر است. این استراتژی مشخص می‌کند که به‌عنوان مثال آیا شما یک تریدر روزانه هستید یا یک معامله‌گر موقعیت‌گیر، یا اینکه تحمل ریسک شما تریدر چقدر است.

ج)  مدیریت ریسک: هرچقدر هم که تحمل ریسک بالایی داشته باشید، داشتن یک استراتژی مدیریت ریسک از ملزومات است؛ چراکه هدف ما از تریدکردن کسب سود است، نه تحمل ضررهای مداوم با امید رسیدن به سودهای مقطعی. استراتژی مدیریت ریسک می‌تواند در قالب تعیین حد ضرر (Stop loss) یا تخصیص مناسب سرمایه خود را نشان دهد.

د) واقع‌بین بودن: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک تریدر موفق واقع‌بین بودن است. برخی از افراد این تصور اشتباه را دارند که با تریدکردن می‌توان یک‌شبه میلیاردر شد، یا حجم عظیمی از سرمایه بلااستفاده در این بازار وجود دارد که باید آن را تصاحب کنند؛ تصوری که بسیاری از مواقع دور از واقعیت و از روی ناآگاهی است.

ه) صبوربودن: و در نهایت، یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌های یک تریدر موفق صبور بودن است. به‌عنوان یک تریدر، چه در واردشدن به معامله، چه زمانی که درون معامله هستید، و به‌طور کلی‌تر در طول یادگیری مهارت ترید، باید صبور باشید.

اشتراک گذاری: